Waarop letten bij het kopen van een polo?

poloshirt

Waarop letten bij het kopen van een polo?

Als je in je kledingkast kijkt, zie je dan dat je toe bent aan een nieuwe polo? Misschien heb je er een paar die echt toe zijn aan vervanging. Goed om dat te kijken waar je op moet letten bij het kopen van een nette heren polo. Het is natuurlijk belangrijk dat hij goed past en dat de kleur je ook aanstaat. Maar toch zijn er nog meer aandachtspunten, die bespreken we graag met je.

Hoe herken je een poloshirt?

Niet iedereen weet wat een poloshirt is. Daarom leggen we je uit hoe je dit kunt herkennen. Dit kan namelijk aan de hand van de kraag, maar ook aan de split en een aantal knopen. Een polo kan zowel korte als lange mouwen hebben. Je moet hem altijd over het hoofd aantrekken. Een poloshirt heeft ook een losser hangende kraag en dat zorgt voor een casual uitstraling.

Ga voor kwaliteit

Sommige mensen willen graag geld besparen op de aankoop van een poloshirt, maar is dat wel zo verstandig? Het beste wat je kunt doen is gaan voor kwaliteit. Jouw polo moet namelijk echt passen en goed aanvoelen op je huid. De pasvorm moet dus in orde zijn net als dat het zorgt voor voldoende comfort. Bekijk daarom altijd de wat meer bekende merken en wie weet is er net wat leuks in de aanbieding.

Materiaalsoort poloshirt

Meestal wordt een poloshirt van katoen gemaakt, er staat dan ook op 100% katoen. Je zou ook nog naar de weving kunnen kijken. Populair is dan bijvoorbeeld piqué weving. Het gaat dan over een breitechniek die zorgt voor een degelijke en luchtige stof. Ook hoort een onopvallend reliëf hierbij. Het reliëf kun je ook nog herkennen aan diverse vormen, ruiten, wafelvorm en bijvoorbeeld vierkanten.

Welke lengte kies je?

Als je een goede polo hebt gevonden dan heeft deze een lengte tot het midden van je gulp. Daarbij geldt ook nog dat de mouwen van een polo niet te lang mogen zijn (alleen bij een lange mouw polo natuurlijk wel). Als je een korte mouw polo hebt dan vallen deze niet verder dan het midden van je borstkas (probeer dit wanneer dat je je armen laat hangen).

Hoe draag je een poloshirt?

De kraag bij een poloshirt draag je netjes naar beneden. Als mensen gaat golfen dan dragen zij hem wel eens omhoog. Het gaat er vooral om dat je doet waar dat jij je prettig bij voelt.